Pomazánka z červené čočky

POTŘEBUJETE: 1 hrnek červené čočky 1 šalotku nakrájenou nadrobno 3 stroužky nadrobno nakrájeného česneku 2 lžíce rajčatového protlaku 2 lžíce lahůdkového droždí 1 lžíci agáve sirupu 1 lžíci miso pasty 2–3 lžíce citronové šťávy 1 lžičku mletého koriandru 1 lžíci olivového oleje sůl pepř chilli petrželovou nať
Červenou čočku propláchneme a uvaříme doměkka. Na rozpálené pánvi orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rajčatový protlak a restujeme asi minutu. Poté směs rozmixujeme spolu s uvařenou čočkou a ostatními surovinami kromě petrželové natě. V případě potřeby ještě dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Přimícháme hrst nadrobno nakrájené petrželové natě a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 5.