Všechny chutě masopustu: Výpečky s jablky na černém pivu

POTŘEBUJETE: 500 g vepřového bůčku 1 kg vepřové kýty 6 cibulí 10 stroužků česneku 500 ml černého piva 3 jablka mletou sladkou papriku sůl mletý pepř celý kmín
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky. Promícháme v pekáči, přidáme na plátky nakrájený česnek, koření a promícháme. Necháme odpočinout. Troubu vyhřejeme na 170 ºC, maso do ní vložíme a podlijeme ho pivem. Pečeme zakryté asi hodinu. Pak přidáme na větší kousky nakrájená jablka, necháme odkryté a pečeme doměkka a dozlatova. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.