Svačina nebo dezert: Pečené hrušky s domácím pribináčkem

POTŘEBUJETE 3 větší hrušky 1 smetanu ke šlehání 1 měkký tvaroh 2 lžíce medu mletou vanilku 1 hrst nasekaných vlašských ořechů med na dozdobení a doslazení
Hrušky omyjeme, rozkrojíme na půl a dáme na pečícím papíře péct do vyhřáté trouby zhruba na deset minut. Musí být lehce opečené a měkké. Mezitím si v misce ušleháme smetanu dotuha a poté přidáme tvaroh. Pak přimícháme dvě lžíce medu a vanilku. Vznikne nám lahodná směs, která bude svou chutí velmi připomínat pribináček. Hotovým krémem hojně ozdobíme opečené hrušky, posypeme oříšky a zakápneme medem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.