Přesnídávka na zahřátí: Polévka s chilli a zázvorem
POTŘEBUJETE: 1 lžíci oleje 1 cibuli 2 mrkve 100 g celeru 3 stroužky česneku 1 lžičku nasekaného zázvoru 1 l silného hovězího vývaru 2 brambory 300 g dýně 250 ml smetany ke šlehání chilli koření sůl pepř citronovou šťávu slunečnicová semínka
Na troše oleje si krátce orestujeme očištěnou a nakrájenou cibuli a mrkev s celerem. Jakmile je zelenina lehce opečená, přidáme nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Vše společně opékáme 2 minuty. Poté zalijeme vývarem. Do směsi přidáme rozkrájené brambory a dýni a vaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Nakonec přilijeme šlehačku a společně krátce povaříme. Polévku dochutíme chilli, solí, pepřem a kapkou citronové šťávy. Podáváme s dýňovými či slunečnicovými semínky, přidat můžeme i čerstvou chilli papričku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 46.