Čarování se zbytky z kuchyně: Rýžový nákyp naslano

POTŘEBUJETE: 500 g uvařené rýže 30 g másla + na vymazání sůl 2 vejce 200 ml kysané smetany 350 g strouhaného sýra 1 cibuli 200 g uzeniny dle chuti 1 hrst zbylé uvařené či pečené zeleniny
Rýži propláchneme horkou vodou, aby nebyla slepená, a necháme okapat. Poté do ní vmícháme žloutky, smetanu a polovinu sýru. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a také ho přimícháme k rýži. Do vymazané formy rozprostřeme polovinu směsi, posypeme zeleninou, najemno nakrájenou a orestovanou cibulí a uzeninou naporcovanou na nudličky. Přidáme zbytek směsi, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C, dokud povrch jemně nezezlátne.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.