Husa na Svatého Martina: Husí rolky

POTŘEBUJETE: 2 husí stehna 4 plátky anglické slaniny 4 – 6 listů hlávkového zelí olej sůl mletý pepř drcený kmín
Husí stehna očistíme a vykostíme. Vytvoříme 4 plátky masa i s kůží, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zelné listy spaříme ve vroucí vodě, pak je ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Vykostěná husí stehna poklademe vychladlým zelím a plátkem slaniny. Maso svineme do roládek, které zajistíme potravinovou nití. Pak je na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova. Opečené maso vložíme do pekáčku, ochutíme drceným kmínem a solí, podlijeme malým množstvím vody a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. To trvá přibližně 40 – 45 minut. Asi v polovině pečení kůži propícháme vidličkou, rolky obrátíme a dopečeme. Hotové dozlatova upečené maso zbavíme nití a nakrájíme na porce.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.