Husa na Svatého Martina: Prsa s jablky a hruškami

POTŘEBUJETE: 2 husí prsa 2 jablka 2 hrušky 300 ml kuřecího vývaru 100 ml bílého vína 2 lžičky medu 2 lžíce sušeného rozmarýnu 2 lžíce tmavé jíšky sůl mletý pepř
Husí prsa z obou stran důkladně osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Rozehřejeme si nepřilnavou pánev na mírném plameni a dáme prsa opékat kůží dolů, až pustí většinu tuku a bude hezky dozlatova. Může to trvat 5 až 10 minut. Pak maso obrátíme a dopečeme i na druhé straně 5 až 10 minut. Zabalíme do alobalu a dáme stranou. Na pánvi si necháme asi 4 lžíce husího sádla, na kterém dozlatova opečeme jablka a hrušky nakrájená na plátky. Dochutíme trochou soli, pepře a medu. Zalijeme bílým vínem a vývarem, zahustíme tmavou jíškou a provaříme do zhoustnutí. Stehna podáváme s ovocem a omáčkou, jako příloha se hodí noky nebo bramborové knedlíky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číso 45.