Hřejivý oběd: Kotlík s hovězím masem na bylinkách
POTŘEBUJETE: 1 lžíci oleje 2 cibule 100 g špeku 2 mrkve 50 g celeru 1 petržel 500 g hovězího zadního masa 1 lžíci hladké mouky 200 ml červeného vína 1 l silného vývaru 1 kuličku nového koření 1 bobkový list 1 snítku tymiánu sůl pepř zelenou petrželku
Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji orestujeme cibulku s rozkrájeným špekem. Jakmile bude mít vše zlatavou barvu, přidáme na kostky nakrájenou mrkev, celer a petržel. Společně opečeme, vyndáme a necháme stranou. Do stejného hrnce pak hodíme na kousky nakrájené hovězí a zprudka jej opečeme. Poté k masu přihodíme opečenou zeleninu se špekem, zaprášíme moukou a společně znovu krátce opečeme. Směs zalijeme vínem a povaříme alespoň 3 minuty, aby se odpařil alkohol. Následně přilijeme vývar, přidáme koření a tymián. Dusíme takto připravenou směs alespoň dvě hodiny, dokud nebude maso měkké. Nakonec podáváme s čerstvou petrželkou. Jako příloha se skvěle hodí opečené brambory, pečivo nebo bramborová kaše.
Více rceptů najdete v tištné Aha! pro ženy číslo 46.