PEČEME CUKROVÍ: Křehké pracny s čokoládou a pistáciemi

POTŘEBUJETE: 350 g BILLA Polohrubé mouky 120 g jader lískových ořechů 250 g moučkového cukru 2 lžičky mleté skořice 1 lžičku drceného hřebíčku 50 g kakaa 260 g studeného BILLA Českého másla 84 % mléčného tuku 1 lžíci studené vody
Na ozdobu: 100 g BILLA BIO Čokolády hořké 100 g nesolených pistácií
Do mísy dáme mouku, ořechy rozmixované najemno, cukr, skořici, mletý hřebíček, kakao a promícháme vidličkou. Přidáme studené máslo nakrájené na kostky, lžíci studené vody a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme cca 30 minut v lednici. Poté kousky těsta napěchujeme do formiček na pracny (nevymazáváme), vyskládáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C cca 10 minut. Po vytažení z trouby necháme cukroví pár minut alespoň lehce zchladnout, poté vyklepneme z formiček. Nalámanou čokoládu rozehřejeme v hrnku v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni, každou pracnu částečně ponoříme do čokolády a poté obalíme v nasekaných oříšcích. Než uskladníme, vyskládáme vedle sebe na pečicí papír, aby čokoláda zatuhla.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.