PEČEME CUKROVÍ: Barevné makronky s bílou čokoládou

POTŘEBUJETE: Těsto: 200 g mandlové mouky 200 g moučkového cukru 200 g cukru krupice 150 g bílků 50 ml vody
Náplň: 250 g bílé čokolády 250 g smetany ke šlehání
Promícháme mandlovou mouku s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svaříme s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušleháme do polotuha a pak zvolna za stálého šlehání přiléváme cukrový sirup. Sníh pak necháme zchladnout a rychle přidáme ke směsi mandlové mouky a cukru a smícháme na těsto. To rozdělíme do misek podle toho, jaké a kolik barev makronek chceme mít. Do každé misky pak přidáme pár kapek potravinářského barviva v požadované barvě a promícháme. Barevná těsta pak plníme do cukrářských sáčků a na plech vystlaný pečícím papírem tvoříme malé makronky stejné velikosti. Necháme povrch makronek trochu oschnout a pak pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Po upečení makronky opatrně sejmeme z plechu a necháme vychladnout. Krém připravíme z bílé čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a vyšlehané smetany. Vyšlehanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu smícháme, necháme vychladnout a směs použijeme k naplnění makronek. Použít můžeme i tmavou čokoládu nebo k bíle čokoládě přidat kakao.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.