PEČEME CUKROVÍ: Vanilkové rohlíčky s pohankou
POTŘEBUJETE: 250 g bio pohankové mouky 50 g bio třtinového cukru 1 bio vanilkový cukr 50 g bio medu 120 g bio mandlí 190 g bio másla bio třtinový moučkový cukr na obalení
Do mísy dáme mouku, oba cukry, med, najemno nasekané mandle a důkladně promícháme. Důkladně vmícháme také změklé, na kousky naporcované máslo. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto a dáme ve fólii odležet přes noc do lednice. Z těsta následně vyválíme váleček o průměru asi 4 centimetry, ze kterého postupně odkrajujeme stejně velké díly. Z nich tvoříme tvary zahnutých rohlíčků, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C přibližně 13 až 15 minut. Vychladlé cukroví obalíme v moučkovém cukru.
Více receptů najdete v tištěném aha! pro ženy číslo 47.