PEČEME CUKROVÍ: Linecké z rýžové mouky
POTŘEBUJETE: 250 g bio másla kůru z bio citronu 2 bio vejce 500 g bio rýžové mouky 120 g bio třtinového moučkového cukru Na náplň: bio rybízový džem
Máslo utřeme se žloutky, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku a vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme ideálně přes noc odležet v lednici. Poté těsto na pomoučeném vále vyválíme na tenký plát a pomocí vykrajovátek tvoříme požadované tvary. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 10 –12 minut. Po vychladnutí slepíme džemem a obalíme v moučkovém cukru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 47.