Regionální kuchařka: Bramborové vdolečky
POTŘEBUJETE: 500 g brambor 200 g hrubé mouky sůl 1 vejce 100 g tvrdého sýra 20 g droždí ½ lžičky cukru 4 lžíce mléka olej na smažení
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je až před přípravou, poté umeleme na masovém mlýnku, osolíme a promícháme. Přidáme k nim vejce, mouku, nastrouhaný sýr, dobře zamícháme a necháme odstát. Ve vlažném mléce rozmícháme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme zakryté vykynout. Poté mléko přilijeme k bramborové směsi a zpracujeme v těsto, ze kterého na pomoučeném vále vyválíme silnější plát. Z těsta poté vykrajujeme vdolečky, které ihned smažíme na rozehřátém oleji z obou stran. Můžeme podávat s oblíbenou omáčkou, zeleninou nebo jen tak.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.