Podzimní koláče: Dýňový koláč z tvarohového těsta
POŤŘEBUJETE: 1 bio dýni hokkaido (cca 1,5 kg) 3 lžíce bio cukru bio skořici bio vanilinový cukr 100 g bio mletých oříšků
NA TĚSTO: 200 g hladké mouky v bio kvalitě 2 lžíce moučkového cukru 150 g bio tvarohu 60 g bio másla 2 lžíce bio oleje špetku soli ¼ lžičky mleté bio skořice
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout. Dýni oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dle chuti k ní přidáme trochu cukru, skořice a vanilinový cukr a na pánvičce ji podusíme do měkka. Těsto vyválíme na plát a dáme do vymazané koláčové formy, propícháme vidličkou, pokryjeme podušenou dýní a posypeme mletými oříšky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Tip: Na závěr můžeme koláč ozdobit šlehačkou a posypat skořicí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.