Regionální kuchařka: Guláš na pivě

POTŘEBUJETE: 750 g hovězí kližky 3 cibule + 1 na ozdobu 3 lžíce sádla 1 lžičku drceného kmínu 1 lžíci sladké papriky 1 lžíci mouky 500 ml světlého piva 1 lžičku majoránky sůl pepř
Maso naporcujeme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci necháme rozehřát sádlo, zpěníme na něm cibuli a zaprášíme kmínem a sladkou paprikou. Maso osolíme a opepříme a vložíme do hrnce. Za stálého míchání ho zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Vzniklou šťávu z masa necháme odpařit a až bude na dně zase vidět tuk, zaprášíme moukou a orestujeme. Podlijeme pivem, přidáme majoránku a pomalu dusíme, dokud nebude maso krásně měkké (trvá to přibližně 2 hodiny). Podáváme s čerstvou, na měsíčky nakrájenou cibulí a s knedlíkem nebo s chlebem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.