Stylové svačiny nejen do školy: Salát s pečenou dýní a quinoou
POTŘEBUJETE: 60 g quinoy 165 ml vody nebo vývaru 40 g olivového oleje 350 g dýně Hokkaidó mletou uzenou papriku sůl 2 lžičky jablečného octa 2 lžičky tahini ½ lžičky medu mletý pepř ¼ hrstky petržele 2 hrsti rukoly či polníčku 15 g dýňových semínek
Quinou propláchneme v horké vodě a vaříme ji v dvojnásobku vody přibližně 15 – 20 minut. Mezitím na 2 lžících olivového oleje opečeme na kostičky pokrájenou dýni. Měla by být nazlátlá. Opečenou dýni dáme společně se scezenou quinoou do mísy, přidáme podle chuti natrhanou rukolu nebo polníček, nasekanou petrželku a dýňová semínka. Olivový olej smícháme se špetkou mleté papriky, 3 lžičkami jablečného octa, 3 lžičkami tahini (sezamové pasty), medem, špetkou soli a pepřem podle chuti. Salát promícháme se zálivkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.