Vaříme s medem: Pikantní kuřecí křídla na medu

POTŘEBUJETE: 500 g kuřecích křídel 2 stroužky česneku 2 lžičky oleje 1 lžičku soli 6 lžic medu 4 lžíce sójové omáčky 4 lžíce worcesteru ½ lžičky chilli koření ½ lžičky mleté sladké papriky ½ lžičky mletého pepře
Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme olej, sójovou omáčku, worcester, med, chilli koření, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek a sůl. Kuřecí křídla necháme marinovat asi 24 hodin. Kuřecí křídla naskládáme do pekáče, přelijeme marinádou, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut zhruba na 150 °C. Poté maso odkryjeme a necháme asi 15 minut dopéct na vyšší teplotu, aby se vytvořila kůrka. Pikantní kuřecí křídla podáváme s přílohou podle chuti, například s americkými brambory nebo hranolky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.