Houbové hodování: Ragú s houbami a portským

POTŘEBUJETE: 2 hrsti nakrájených hub 1 hrst sušených hub 100 g anglické slaniny 120 ml smetany na vaření 100 ml portského vína 2 stroužky česneku 2 snítky tymiánu 1 cibuli 1 lžíci másla 1 lžičku dijonské hořčice sůl mletý pepř
Do kastrůlku dáme sušené houby, zalijeme je 200 ml vroucí vody a necháme chvíli povařit. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, tymián a na kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Opékáme cca 5 minut. Do pánve přidáme očištěné čerstvé houby nakrájené na plátky, lehce orestujeme. Zalijeme portským vínem a vaříme tak, aby se vypařil alkohol. Přidáme dijonskou hořčici, sušené houby i s vývarem a nakonec vlijeme smetanu. Společně povaříme na mírném ohni 10 až 15 minut, až se omáčka zredukuje. Dochutíme solí a pepře. Podáváme s bramborovými noky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 39.