Vaříme s medem: Ovesné medové tyčinky s brusinkami

POTŘEBUJETE: 30 g Včelího pylu rouskovaného Labeta 140 g ovesných bezlepkových vloček 50 g sušených brusinek 50 g másla 160 ml kokosového mléka (1 plechovka) 80 g medu 1 Vanilinový cukr Labeta 50 g nasekané čokolády nebo drcených kakaových bobů v kokosovém cukru
Mléko, máslo, kokosové mléko, med a vanilkový cukr rozpustíme v hlubší pánvi, kde se vše krásně spojí. Do směsi přidáme ovesné vločky a brusinky a necháme povařit, dokud směs zcela nezhoustne a vločky nenasají veškerou tekutinu do sebe. Hmotu necháme vychladit tak, aby byla vlažná, poté přidáme rouskovaný pyl a čokoládu či kakaové boby a pořádně promícháme. Směs rovnoměrně klademe do menší zapékací misky nebo plechu vyloženého pečícím papírem, pořádně stlačíme a dbáme na to, aby byla vrstva všude stejně silná. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut. Povrch bude lehce zlátnout, a to je známka toho, že je upečeno. Upečenou směs necháme zcela vychladit a poté nakrájíme na menší kousky dle preferencí, mohou být kostky nebo tyčinky. Doporučujeme ještě výsledné tvary vylepšit rozpuštěnou hořkou čokoládou a nazdobit pylem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.