Stylové svačiny nejen do školy: Lívance s brokolicí a ricottou

POTŘEBUJETE: 400 g brokolice 300 g ricotty 1 vejce velikosti M 3 lžíce hladké nebo špaldové mouky 2 lžičky kypřicího prášku 1 stroužek česneku sůl olej na smažení
Na krém: 100 g polotučného tvarohu 1 lžíci citronové šťávy sůl mletý pepř
V páře necháme doměkka spařit menší růžičky brokolice. Pak ji rozmačkáme vidličkou, přidáme ricottu, kypřicí prášek, mouku, špetku soli, utřený česnek a celé vajíčko. Vznikne taková kompaktnější směs, kterou pak smažíme po placičkách velikosti dlaně na menším množství oleje. Z tvarohu a citronové šťávy umícháme krém, který osolíme a opepříme. Podáváme s lívanci.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.