Dary podzimu: Lívanečky s jablky
POTŘEBUJETE: 250 g hladké mouky 20 g droždí 250 ml mléka 2 vejce 20 g másla 2 jablka moučkový cukr na poprášení sůl olej
Mouku prosejeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme několik lžic mléka a necháme chvíli ustát. Zbylé mléko promícháme s vejci, máslem a solí. Vlijeme k mouce a promícháme, až vznikne hustší těstíčko. Necháme hodinu kynout. K těstu přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka. Na rozehřátém oleji v pánvi smažíme dozlatova z obou stran malé lívanečky. Nakonec je poprášíme moučkovým cukrem. Můžeme podávat s jablečným pyré nebo sirupem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.