Dary podzimu: Italský koláč
POTŘEBUJETE: 200 ml olivového oleje 225 g třtinového cukru 3 vejce 225 g hladké mouky 1 lžičku mleté skořice 2 ½ lžičky kypřicího prášku 600 g jablek 100 g rozinek 75 g plátků mandlí citronovou kůru z 2 citronů
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Olivový olej nalijeme do mísy, přidáme cukr a směs šleháme, nejlépe šlehačem, dokud nebude hladká. Postupně přidáme vejce a dále šleháme až do zvětšení objemu. Směs musí mít konzistenci husté majonézy. Smícháme mouku, skořici a kypřicí prášek. Sypké ingredience postupně přidáme k ušlehanému těstu a vše zamícháme. Dále přidáme oloupaná jablka nakrájená na kostičky, rozinky, mandle a citronovou kůru. Těsto přendáme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba hodinu. Koláč vyndáme, necháme vystydnout a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.