Dary podzimu: Gratinované brambory s jablky
POTŘEBUJETE: 300 g brambor 2 lžíce másla 2 cibule 2 stroužky česneku 125 ml smetany ke šlehání 1 jablko 200 g sýru s modrou plísní sůl pepř
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací formu vymažeme trochou másla. Brambory nakrájíme na 2mm plátky. V širším kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme na tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek a několik minut smažíme. Osolíme, opepříme, přidáme brambory a smetanu, zlehka promícháme a vaříme ještě 5 minut. Přidáme na plátky nakrájené jablko a rozdrobený nebo nastrouhaný sýr. Směs přesuneme do zapékací formy, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.