Máme rádi houby: Polévka v bochníčku
POTŘEBUJETE: 2 větší brambory 300 g čerstvých hub 150 g kořenové zeleniny 40 g sádla 30 g hladké mouky 1 cibuli 2 stroužky česneku kmín sůl pepř majoránku bochníkový chleba
V hrnci na lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, oloupané brambory nakrájené na kostky a najemno nakrájenou zeleninu. Zalijeme litrem vody, okořeníme opepříme a přidáme kmín. Všechno povaříme do poloměkka. Ze sádla a mouky připravíme na pánvi zlatistou jíšku, kterou přidáme do polévky. Dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a povaříme. Bochníčky chleba seshora rozřízneme, prostředek vydlabeme a nalijeme do něj horkou polévku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 37.