Roláda s bílým krémem a melounem

POTŘEBUJETE: 4 vejce 4 lžíce krupicového cukru 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva 4 lžíce pšeničné polohrubé mouky Na náplň: 100 g bílé čokolády 200 ml smetany ke šlehání 400 g cukrového melounu moučkový cukr na poprášení
Z vejcí oddělíme žloutky, které prošleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny, zabere to asi 5 minut. Z bílků pak vyšleháme opravdu tuhý sníh. Do žloutkové směsi střídavě vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a sníh z bílků. Pracujeme opatrně, aby sníh neklesl. Následně těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 7 – 10 minut, dokud nebude těsto světle zlatavé. Jakmile těsto vyndáme, překlopíme ho na čistou utěrku, stáhneme z něj pečicí papír a z delší strany zabalíme do utěrky. Než vychladne, připravíme krém. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přilijeme smetanu a na velmi mírném ohni zahříváme, dokud se nerozpustí. Až vychladne, necháme ho uležet do lednice. Poté opatrně vybalíme roládu z utěrky, potřeme krémem, přidáme meloun nakrájený na velmi malé kousky a pečlivě zarolujeme. Z vrchu poprášíme moučkovým cukrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 32.