Rajčata dozrávají: Kečup jako od babičky
POTŘEBUJETE: 1 kg bio rajčat 1 bio cibuli 100 g bio třtinového cukru 60 ml bio jablečného octu 100 ml vody 2 bio bobkové listy bio mletou skořici bio muškátový oříšek 1 lžičku bio mleté papriky 3 kuličky bio pepře
Rajčata a cibuli očistíme a nakrájíme na menší kousky, které vložíme do hrnce s vodou, octem a cukrem. Koření doporučujeme zabalit do pytlíku, aby se lépe vytahovalo. Za občasného míchání vaříme asi 45 minut, dokud se směs nerozvaří. Poté koření vyjmeme a pomocí tyčového mixéru směs rozmixujeme. Následně přes síto směs propasírujeme a rozdělíme do čistých a vyvařených skleniček. Sterilujeme asi 15 – 20 minut při teplotě 90 ºC.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.