Rajčata dozrávají: Čatní s pečenými paprikami

POTŘEBUJETE: 1 kg rajčat 50 g třtinového cukru 8 lžic vinného octa 3 červené papriky 3 zelené papriky 2 cibule 2 stroužky česneku 2 jablka 1 chilli papričky ½ lžičky mleté papriky ½ lžičky kardamomu ½ lžičky zázvoru sůl olivový olej
Troubu předehřejeme na 160 °C. Papriky omyjeme, zbavíme semen a rozkrojíme na polovinu. Plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme papriky a pokapeme je trochou olivového oleje. Pečeme, dokud nezačne jejich povrch tmavnout. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím omyjeme rajčata a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně nakrájíme i česnek. Chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na tenké proužky. Všechno nasypeme do hrnce, zalijeme octem, přidáme cukr, sůl, mletou papriku, kardamom. Vaříme na mírném plameni za častého míchání cca 35 minut. Ke konci vaření přidáme nakrájenou papriku a vaříme ještě dalších 10 minut. Nachystáme si sklenice, do kterých ještě teplé čatní nalijeme, dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.