NA ROZŽHAVENÝ GRIL: Kuřecí stehna Tandoori
POTŘEBUJETE: 12 vykostěných kuřecích stehen (cca 800 g) 250 g řeckého jogurtu 600 g sterilované cizrny 4 stroužky česneku 2 červené papriky 1 červenou cibuli 1 salátovou okurku 4 lžíce nasekané jarní cibulky 2 lžíce koření Tandoori masala 2 lžíce nasekaného koriandru 2 lžíce vinného octa 1 lžíci soli 2 špetky římského kmínu 1 špetku třtinového cukru 4 kusy pita chleba
Kuřecí stehna očistíme, v míse rozmícháme jogurt, koření Tandoori masala a sůl. Přidáme stehna, promícháme a necháme do druhého dne v chladničce marinovat. Jogurt pak necháme vykapat a přimícháme do něj nastrouhanou okurku bez semínek, osolíme a opepříme. Cizrnu scedíme, papriky a červenou cibulku nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Ke konci pečení přidáme stroužky rozdrceného česneku a cizrnu, římský kmín, vinný ocet a třtinový cukr. Dle potřeby dosolíme a dáme vychladit. Do vychladlého salátu zamícháme nasekaný čerstvý koriandr a jarní cibulku. Kuřecí stehna můžeme napíchnout na bambusové špejle a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.