NA ROZŽHAVENÝ GRIL: Lososový burger

POTŘEBUJETE: 1 filet lososa bez kůže
Na marinádu: 1 lžíce sójové omáčky 3 lžíce oleje 1 lžíce drceného česneku 1 lžička kajenského pepře 1 lžička kmínu 1 lžička uzené papriky 1 lžička soli
Na dohotovení: 500 g řeckého jogurtu 1 salátovou okurku 2 citrony 2 rajčata 1 lžíce nasekaného kopru 1 balení římského salátu 4 hamburgerové bulky 4 vrchovaté lžíce majonézy
Lososa nakrájíme na plátky centimetr široké. Suroviny na marinádu promícháme ve větší míse, do které přidáme plátky lososa a necháme hodinu marinovat. Jogurt necháme nejlépe přes noc vykapat. Z okurky vyndáme jadérka a nastrouháme nahrubo, přidáme vykapaný jogurt, nasekaný kopr a sůl. Do majonézy přidáme kůru a šťávu z citronů. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Lososa grilujeme na dobře rozpáleném grilu cca 2 minuty z každé strany. Rozpůlené a opečené hamburgerové bulky plníme dle chuti všemi ingrediencemi. Tip sommeliera: „K pokrmu se hodí lehké šumivé víno s příjemnou kyselinou a osvěžující chutí. Jasnou volbou je proto růžová novinka – Mionetto Prosecco Rosé DOC,“ radí sommelier Petr Mašek.
Více receptů najderte v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.