NA ROZŽHAVENÝ GRIL: Bůček s kávovou marinádou

POTŘEBUJETE: 1 kg vepřového boku, 3 lžíce sójové omáčky, 50 ml oleje
Směs koření: 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky mořské soli, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžíce mletého chillli, 4 lžičky celého římského kmínu, 4 lžíce čerstvě namleté kávy
Římský kmín nasucho orestujeme. Smícháme s ostatním kořením a v hmoždíři vytvoříme směs kávy a koření. Maso omyjeme a osušíme, v míse smícháme 2 až 3 lžíce směsi kávy a koření, sójovou omáčku a olejem, vymícháme do hladké řidší marinády. Maso ze všech stran důkladně potřeme a uložíme do chladu marinovat 2 – 3 hodiny. Grilujeme na nepřímém žáru 45 – 60 minut. Občas otočíme a zkontrolujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.