Světová kuchyně: Francouzský quiche se slaninou

POTŘEBUJETE: Na náplň: 200 g pórku, 250 g anglické slaniny, 500 g smetany, 120 g strouhaného sýra, 2 celá vejce, 6 žloutků 1 lžíce oleje, ½ lžičky muškátového oříšku, 1 lžičku mletého pepře sůl
Na těsto: 280 g hladké mouky, 150 g másla, 2 žloutky, 3 lžíce vody
Pórek a slaninu nakrájíme na nudličky, v pánvi rozehřejeme olej a na něm dozlatova orestujeme slaninu. Tu pak vyndáme a na zbylém tuku orestujeme pórek. Žloutky, vejce a smetanu vyšleháme v míse a pak přidáme slaninu a pórek, sýr, sůl, pepř a muškátový oříšek. Pak vypracujeme těsto smícháním mouky, másla, žloutků a vody a zpracujeme jej rukama. Necháme ho alespoň hodinu v lednici odpočinout a pak z něj vyválíme placku. Tu dáme do pečící formy vymazané máslem a přebytky těsta okrájíme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 12 minut zakryté kruhem pečícího papíru. Těsto necháme zchladnout, teplotu v troubě snížíme na 170 °C a nalijeme náplň. Pečeme cca 25 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.