Světová kuchyně: Gazpacho ze Španělska

POTŘEBUJETE: 4 větší rajčata, 1 papriku, 4 stroužky česneku ,½ lžičky třtinového cukru, 100 ml červeného vína, 2 lžíce oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 10 černých vypeckovaných oliv, chilli koření, sůl, 1 salátovou okurku, 2 jarní cibulky, petrželku
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriku zbavíme jádřince a naporcujeme na menší kousky, česnek rozdělíme na čtvrtky. Rajčata, papriky a česnek dáme do mixéru, přidáme cukr, víno, olej, citronovou šťávu, olivy a vše rozmixujeme. Podle chuti okořeníme chilli a osolíme. Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, jarní cibulku nasekáme na kolečka, tři čtvrtiny množství přimícháme do polévky a necháme vychladit. Při podávání zdobíme zbylou zeleninou a nasekanou petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.