Světová kuchyně: Francouzské ratatouille

POTŘEBUJETE: 2 menší lilky, 2 středně velké cukety, 3 různě barevné papriky, 6 rajčat, 1cibuli, 2 stružky česneku, olivový olej, provensálské bylinky
Zeleninu nakrájíme, nejprve na pánvi na olivovém oleji opečeme lilek. Můžeme pánev na chvíli zakrýt poklicí a podusit ho. Lilek vyjmeme, vložíme do hrnce a posypeme provensálským kořením. Do pánve doplníme olej a opečeme papriky, které pak také dáme do hrnce k lilku a opět posypeme kořením. Stejně postupujeme i s cuketou. Na závěr na pánvi opečeme cibuli a česnek, přidáme rajčata, podusíme, vložíme do kastrolu k ostatní zelenině, opepříme, osolíme a prohřejeme. Podáváme nejlépe jako přílohu k masu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.