Světová kuchyně: Španělská paella s krevetami
POTŘEBUJETE: olivový oleje 200 g klobásy chorizo 3 stroužky česneku 1 cibuli 1 červenou papriku 2 rajčata 300 g kuřecího masa 300 g rýže arborio 900 ml kuřecího vývaru šafrán 400 g velkých krevet 1 hrst hrášku 1 hrst fazolových lusků 1 hrst petrželky
V pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme klobásu naporcovanou na kolečka a krátce orestujeme. Vyjmeme ji a dáme stranou, dle potřeby přidáme na pánve olej a krátce na něm opečeme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme papriku a rajčata nakrájené na menší kousky, proužky kuřecího masa a ještě krátce opečeme. Vsypeme rýži, promícháme, do pánve vrátíme klobásu, vše zalijeme vývarem, zasypeme šafránem a zprudka dusíme 3 minuty. Poté stáhneme plamen a 10 minut vaříme bez míchání. Následně přidáme krevety, fazolové lusky a vyloupaný hrášek a společně povaříme 7 – 10 minut.
Více receptů najdete vt ištěném Aha! pro ženy číslo 26.