Světová kuchyně: Italská mini pizza s klobáskou

POTŘEBUJETE: 600 g hladké mouky, sůl, 50 g čerstvého droždí, 1 kg rajčat, česnek 2 – 3 klobásy. 300 g ricotty ,1 žloutek olivový olej
Mouku dáme na vál, uděláme důlek, kam nalijeme droždí rozpuštěné v trošce vlažné vody. Přidáme sůl a zpracujeme těsto. Hněteme aspoň půl hodiny, aby bylo dobře propracované, pak dáme do mísy vysypané moukou, nařízneme nahoře do kříže a necháme pod utěrkou kynout. Během kynutí připravíme rajčatovou omáčku. Na olivovém oleji osmažíme nakrájený česnek, rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme, zbavíme jader a dužinu dáme k česneku. Osolíme a dusíme 15 minut. Necháme zchladnout. Z těsta uděláme malé bochánky, vytvarujeme malé pizzy, potřeme je rajčatovou omáčkou, poklademe kousky klobásy a potřeme ricottou smíchanou se žloutkem. Pečeme dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.