NA ROZŽHAVENÝ GRIL: Makrela s jablečno-křenovým salátem
POTŘEBUJETE: 4 makrely, 200 ml oleje, 4 stroužky česneku, 4 lžíce nasekané petrželky, sůl
Na salát: 2 větší jablka, 200 g zakysané smetany, 3 lžíce nastrouhaného křenu, 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy
Makrelu potřeme nasekaným česnekem a petrželí, poté osolíme, zakápneme olivovým olejem a necháme hodinu marinovat. Pak ji necháme na rozpáleném grilu opéct z obou stran. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na malé kostičky, přidáme zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, křen a špetku soli. Makrelu podáváme s grilovaným chlebem a salátem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.