Kuřecí špízy na pivě a medu
POTŘEBUJETE: 4 kuřecí prsa (nakrájená na kostky), 3 stroužky rozdrceného česneku, 200 ml piva 2 – 3 lžíce medu, 1 lžičku sušených drcených chilli papriček, 1 lžičku dijonské hořčice, 60 ml sojové omáčky (s nižším obsahem soli), 1 lžíci olivového oleje, čerstvé bylinky k podávání (koriandr, petrželku apod.)
Všechny přísady vyjma bylinek spolu promícháme ve větší misce tak, aby byly kousky kuřecího masa dobře pokryté marinádou. Misku přetáhneme fólií a necháme nejméně 2 hodiny (nejlépe přes noc) v ledničce. Rozehřejeme gril. Kousky masa napícháme těsně vedle sebe na špízy, marinádu uchováme. Grilujeme za občasného obracení a potírání marinádou po dobu asi 20 minut, až bude kuřecí maso pěkně propečené a hezky ožehlé. Ozdobíme čerstvými bylinkami a servírujeme.
Více receptů najdete v tištěném Ah! pro ženy číslo 18.