Chilli con carne
POTŘEBUJETE: 500 g mletého hovězího nebo vepřového masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat, 400 g sterilovaných červených fazolí, 1 velkou cibuli a 2 stroužky česneku, 1 červenou papriku, 1 lžíci oleje, 1 lžíci pálivého chilli, 1 lžíci mleté sladké papriky, 1 lžíci římského kmínu, 2 lžičky rajčatového protlaku, ½ lžičky sušené majoránky, sůl a pepř,1 kostku hořké čokolády
Cibuli, česnek a papriku omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nejprve osmahneme na rozpáleném oleji cibuli, pak přidáme česnek a papriku a zaprášíme je sladkou paprikou, chilli a kmínem. Restujeme a mícháme cca 5 minut, dokud se vše nepromísí. Pak přidáme maso, osmahneme a přilijeme vývar, rajčata, sůl, pepř, majoránku a kostičku hořké čokolády, promícháme a přidáme rajský protlak. Směs přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni cca 10-15 minut. Nakonec přidáme fazole, opět přivedeme k varu a ještě 10 minut povaříme. Podle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme hotové chilli cca 10 minut odstát, jeho chuť pak bude výraznější.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.