Rizoto s kačenkami

POTŘEBUJETE: 200 g rýže arborio, 200 g čerstvých kačenek, 1 větší šalotku, 80 ml bílého vína, 900 ml kuřecího vývaru, 70 g strouhaného parmazánu, 60 g másla, sůl, mletý pepř, hladkolistou petržel
Houby očistíme, pokrájíme na větší kousky, oloupeme a nakrájíme šalotku. Na pánvi rozpálíme třetinu másla, orestujeme na něm polovinu šalotky a přidáme houby. Restujeme, osolíme a opepříme a necháme 5 minut dusit. Odstavíme. Na jiné pánvi na třetině másla orestujeme šalotku, když zesklovatí, přidáme rýži. Promícháme a necháme opékat. Pak přilijeme víno, necháme asi 2 minuty odpařit a přidáme obsah pánve s houbami. Přilijeme naběračku vývaru. Promícháme, když se vývar vsákne, přilijeme další sběračku. Tak pokračujeme asi 15 minut, dokud rýže není měkká. Vmícháme zbytek másla, 50 gramů parmazánu a nasekanou petrželku. Necháme chvíli odpočívat a podáváme posypané zbylým parmazánem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.