Guláš ze smržů

POTŘEBUJETE: 500 g smržů, 200 ml červeného vína, 2 cibule, 1 l masového vývaru, hladkou mouku, medvědí česnek, majoránku, pažitku, tymián, sádlo sůl, mletý pepř
Smrže očistíme, klobouky nakrájíme na čtvrtky a nožičky na kolečka Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, zalijeme vývarem a vaříme doměkka, zhruba 10 – 15 minut. Přilijeme červené víno, zaprášíme moukou, ochutíme majoránkou a tymiánem, povaříme ještě 5 minut. Nakonec guláš dochutíme solí, pepřem a podáváme s knedlíkem nebo pečivem. Na talíři hustě ozdobíme nasekanou pažitkou a medvědím česnekem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.