Zákusky: Pavlova s ovocem a růžovou vodou
POTŘEBUJETE: 150 ml bílků (cca z 4 –5 vajec), 225 g krupicového cukru, 1 lžíci kukuřičného škrobu, 2 lžičky světlého octa, 1 lžičku růžové vody, 600 ml smetany ke šlehání, 125 g borůvek, 180–200 g ostružin a malin, moučkový cukr na poprášení
Troubu předehřejeme na 150 °C. Jako první ušleháme bílky dotuha (tak dlouho, až se na povrchu začnou tvořit tuhé špičky). Postupně přidáváme cukr a šleháme, až získáme tuhou a lesklou hmotu. Tu pak poprášíme škrobem a zapracujeme spolu s octem a růžovou vodou (k dostání v lékárnách nebo prodejnách orientálních potravin). Plech vyložíme pečicím papírem, na něj položíme kruh z dortové a vlijeme bílkovou hmotu. Formu vložíme do trouby, teplotu snížíme na 120 °C a hodinu pečeme. Necháme zchladnout v troubě a ozdobíme ušlehanou smetanou a ovocem. Pocukrujeme těsně před podáváním.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.