Zákusky: Jahodová srdíčka se smetanou

POTŘEBUJETE: 150 g hladké mouky, 250 g cukru krystal, ½ prášku do pečiva, 5 vajec, 5 lžic horké vody
Na krém: 2 Kysané smetany z Valašska, 1 Čerstvou smetanu ke šlehání z Valašska, moučkový cukr
Na dozdobení: jahody 2 želatiny
Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny a pomalu přidáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků připravíme sníh, který pomalu vmícháme do těsta. To nalijeme na plech s pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 minut. Piškot necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme dotuha. Pomalu do ní vmícháme kysané smetany a dochutíme cukrem. Krém natřeme na vychladlý piškot a dozdobíme jahodami. Na závěr přelijeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu. Necháme chladit do druhého dne a poté vykrajujeme formičkou srdíčka.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.