Snídaně jako dobrý začátek: Vajíčka s brokolicí a chřestem
POTŘEBUJETE: 30 g pórku (bílá část), 60 g bílého chřestu, 40 g jarní cibulky, 30 g růžiček brokolice, 1 lžičku olivového oleje, 30 g baby špenátu, 80 ml vody, 4 vejce 1 stroužek česneku, 150 g bílého jogurtu, šťávu a kůru z ½ citronu, ½ lžičky chilli vloček, sůl a mletý pepř
Pórek nakrájíme na nudličky, chřest a jarní cibulku na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej, zeleninu včetně růžiček brokolice do ní vložíme a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty. Poté přidáme špenát, sůl a pepř a promícháme, ztlumíme plamen, přilijeme vodu a necháme asi minutu povařit. Ve směsi vytvoříme 4 důlky, do nichž vyklepneme vejce, pánev přiklopíme pokličkou a necháme asi 4 minuty vařit. Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme s jogurtem, který osolíme a opepříme. Směs v pánvi pokapeme citronovou šťávou, posypeme nastrouhanou kůrou a chilli vločkami a podle chuti dosolíme a dopepříme. Přelijeme jogurtovou směsí a podáváme s čerstvým pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro žen y číslo 16.