Recepty s alkoholem: Těstoviny s krémovou omáčkou a vodkou
POTŘEBUJETE: 200 g sušených těstovin (nebo 160 g čerstvých), 30 g másla, 80 g dušené šunky, 125 ml vodky, 250 ml smetany na šlehání, ½ lžíce rajčatového protlaku, 1 hrst rozmraženého hrášku, 2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu, sůl a čerstvě namletý pepř
V hrnci uvaříme alespoň 2 l vody a osolíme ji. Vsypeme do ní těstoviny a uvaříme je podle návodu na obalu na skus, tzv. al dente. Ve velkém rendlíku mezitím rozehřejeme máslo. Šunku nakrájíme na kostičky a opečeme ji dokřupava. Přilijeme vodku a smetanu, vmícháme rajčatový protlak a přivedeme k varu. Vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a promícháme. Uvařené těstoviny slijeme, ponecháme 1 hrnek vroucí vody. Vsypeme je do omáčky, zvýšíme teplotu a mícháme, až se těstoviny obalí omáčkou. Podle potřeby přilijeme trochu slité vody. Posypeme parmazánem a můžeme servírovat.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.