Recepty s alkoholem: Medové kolínko na pivě
POTŘEBUJETE: 1 vepřové koleno 500 ml, piva Holba Polotmavá, 1 cibuli chléb k zahuštění výpeku, vývar na podlévání
Na marinádu: 150 ml piva Holba Polotmavá, 2 lžíce medu, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 lžičku chilli koření, 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 1 lžíci oleje, sůl
Ingredience na marinádu důkladně promícháme a necháme chvilku uležet. Mezitím si vykostíme kolínko, kůži na několika místech nakrojíme, vložíme do pekáče a důkladně pomažeme připravenou marinádou. Následně přidáme zbytek marinády, nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vývaru a pivem Holba Polotmavá a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě při 200 °C zhruba hodinu až hodinu a půl. Maso v průběhu pečení podléváme pivem a vývarem dle libosti. Poté maso odkryjeme a bez pokličky při 220 °C dopékáme za občasného polití masa výpekem dozlatova. Jakmile je maso měkké a křupavé, vyjmeme ho a zahustíme výpek chlebovou střídkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.