Když máme chuť na vajíčka: Lahodná tlačenka

POTŘEBUJETE: 5 větších vajec uvařených natvrdo, 250 g zeleniny (kyselé okurky, červenou papriku, mrkev, hrášek, kukuřici), 100 g šunky, 100 – 150 g majonézy, 150 ml horké vody, 150 ml nálevu z okurek, 1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku Labeta, sůl, mletý pepř
Zeleninu nakrájíme na stejnoměrné maličké kousky. Šunku a vajíčka také nakrájíme na drobné kousky. Balíček želatiny na vaječnou tlačenku důkladně rozmícháme v horké vodě, přidáme sůl a posléze i nálev z okurek. K nakrájené zelenině, šunce a vajíčkům přidáme majonézu, lehce opepříme, případně ještě dosolíme a důkladně promícháme. Nakonec vlijeme rozpuštěnou želatinu a hotovou směs nalijeme do připravené formy. Necháme zatuhnout v lednici minimálně 2 – 3 hodiny, ideálně ale přes noc. Před vyklápěním ponoříme formu na pár vteřin do teplé vody a nožem opatrně projedeme po obvodu. K vaječné tlačence je nejlepší čerstvé pečivo.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.