Jehněčí na Velikonoce: Ragú
POTŘEBUJETE: 1 jehněčí kýtu, 1 velkou cibuli, 1 mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 4 větší žampiony, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 500 ml hovězího vývaru, 100 ml červeného vína, čerstvý rozmarýn, sůl a pepř, olej na smažení
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky o velikosti cca 1 cm, podobně i slaninu. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, žampiony omyjeme a pokrájíme. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do tmavé barvy. Poté přidáme slaninu, o něco později maso, které necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný čerstvý rozmarýn a dál restujeme. Po zhruba pěti minutách přidáme i jednu nebo dvě lžíce rajského protlaku, osmahneme a vložíme žampiony. Zalijeme vínem a hovězím vývarem. Přivedeme k varu a pod poklicí dusíme asi hodinu. Podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a dobře provaříme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.