Jehněčí na Velikonoce: Kýta na špeku a rozmarýnu

POTŘEBUJETE: 1 jehněčí kýtu, 250 g špeku, 500 g cibule, 4 snítky rozmarýnu, olej sůl mletý pepř
Kýtu očistíme, uvolníme od kosti z obou stran a otáčením kost uvolníme z masa. Do míst po kosti protáhneme nakrájené proužky špeku a větvičky rozmarýnu. Maso pořádně nasolíme a opepříme a svážeme provázkem do válečku. Pod provázek zasuneme ještě větvičku rozmarýnu na provonění masa. Na pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Maso vložíme do trouby společně s cibulí a pečeme nejdříve 30 minut při 120 °C a poté 90 minut při 85 °C. Podle potřeby podlévám. Podáváme s knedlíkem a zelím.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.