Když máme chuť na vajíčka: Avokádová pomazánka
POTŘEBUJETE: 1 zralé střední avokádo (cca 240 g), 100 g řeckého jogurtu (0 % tuku), 1 lžíci citronové šťávy, 60 g řapíkatého celeru, 2 uvařená vejce, 2 g najemno nasekaného koriandru, sůl
Avokádo rozpůlíme, zbavíme jádra, oloupeme a vložíme do mísy. Poté k němu přidáme řecký jogurt a citronovou šťávu a vše pomocí vidličky rozmačkáváme a promícháme. Následně nakrájíme na drobné kostičky řapíkatý celer a vložíme ho k ingrediencím do mísy. Nakonec do mísy nahrubo nastrouháme vejce, přidáme najemno nasekaný koriandr, osolíme, důkladně zamícháme a podáváme na vícezrnném pečivu. Hotovou pomazánku můžeme skladovat v lednici 2 dny.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.