Recepty s alkoholem: Pivní jablečný závin

POTŘEBUJETE: 400 g hladké mouky, 125 g másla, 200 ml světlého piva, 4 jablka, 6 lžic nastrouhaného perníku, 80 g rozinek, 80 g vlašských ořechů, mletou skořici, krupicový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 vejce na potření
Z mouky, másla a piva vypracujeme hladké těsto, které položíme na talířek a přikryjeme nahřátým kastrůlkem na půl hodiny. Očištěná jablka nakrájíme na tenké plátky, v míse smícháme s rozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta dva pláty, posypeme strouhaným perníkem a rozprostřeme náplň. Zabalíme, kraje utěsníme, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Těsto na několika místech propíchneme špejlí nebo vidličkou a pečeme při 170 °C dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.